Kislakás-tervező

Hogyan lesz egy lelakott, szinte élhetetlen, 27 négyzetméteres kislakásból magazinba illő, minden kényelmet kiszolgáló, praktikus otthon? A Kislakás-tervező e-bookból te is megtudhatod! Olvass tovább!

Nálad is eljött az idő a változtatásra?

Az alábbiak közül legalább egy igaz rád?

 • Bosszankodtál már azon, hogy nem férsz el a lakásodban? Zavar, hogy nincs kihasználva igazán a rendelkezésre álló tér?
 • Szeretnéd, ha tágasabbnak, nagyobbnak tűnne? Ha legalább optikailag nyerhetnél néhány négyzetmétert?
 • Szeretnéd, ha harmonikus, barátságos látványt nyújtana? Mostani valójában pedig a káosz maga, amivel nem tudsz mit kezdeni?
 • Régi, lepukkant állapotban lévő, kis alapterületű lakást vásároltál, amit szeretnél az igényeid szerint a lehető legjobban kialakítani, és jó lenne ehhez felkészülten hozzáfogni?
 • Minden reggeled rosszul indul, mert mindent keresned kell, semmi sincs rendszerezetten tárolva? Szeretnél véget vetni ennek?

Képzeld el milyen jó lenne, ha…

 • Nem kellene bosszankodnod azon, hogy nem férsz el, hiszen a rendelkezésre álló hely tökéletesen ki van használva
 • A lakásod tágasabbnak tűnne a valódi méreténél. A praktikus térszervezésnek köszönhetően négyzetmétereket nyersz, és sokkal tágasabbnak mutat
 • A lakásod esztétikus, szép, barátságos, ahol jól érzed magad, szívesen vagy otthon, és örömmel mutatod meg a barátaidnak
 • A most vásárolt lakásból ki tudnád hozni a lehető legjobbat az igényeid szerint, és álmaid lakása válik belőle
 • A reggeleid jól indulnának, mert minden praktikusan és szervezetten van tárolva, mindennek megvan a helye, ezért pontosan tudod, hogy mit hol keress, nem kell felesleges “köröket” futnod

Legyen a te lakásodból is magazinba illő otthon!

Bizony, a te lakásodból is lehet ilyen gyönyörű, magazinba illő otthon! Ennek a lakásnak az “alapanyaga” ugyanis egy lelakott, szinte élhetetlen 27 négyzetméter volt (lásd a legelső képet), melyből minden kényelmet kiszolgáló, praktikus, és nem utolsósorban szép otthon született. Hogy megkönnyítsem a dolgod, és átadjam a tudásom, ennek a lakásnak a tervezési fortélyait a Kislakás-tervező e-bookban foglaltam össze.

Mi az a “Kislakás-tervező”, és miért jó neked?

A Kislakás-tervező egy közel 70 oldalas, 10 fejezetből álló e-book, mely akkor lesz hasznos számodra, ha lakberendező nélkül, önállóan, azonban mégis tudatosan szeretnél belevágni a lakásod átalakításába, felújításába. A füzet ugyanis végigvezet a lakberendezés teljes folyamatán, az igények megfogalmazásától a tervezés kezdeti lépésein át a pontos tervek készítéséig.

Közben pedig számos hasznos információval gazdagabb lehetsz, akár a helyiségek funkcióit, a tárolás kérdéskörét, a bútorok méreteit, vagy a térnövelő trükköket illetően. A tudnivalókat nem csak „szárazon” adom át, hanem egy konkrét tervezési munkán keresztül is végigvezetem.

A példám egy nemrégiben magazinban is megjelent, 27 négyzetméteres lakás, mely eredeti állapotában eléggé lelakott volt, és amelyet az új tulajdonos igényei szerint alakítottunk át. A példa részek minden fejezet végén ott vannak, és azt hivatottak bemutatni, hogy az aktuális tervezési szakasz hogyan alakult az adott lakás esetében.

A Kislakás-tervezőből sok olyan információt megtudhatsz, ami mentén én is dolgozom, ráadásul egy ingyenesen használható lakberendező programot is ajánlok. A Kislakás-tervezőben található tudással, információkkal felvértezve olyan jól működő, praktikus és szép otthont tervezhetsz magadnak, amire mindig is vágytál!

tértágító trükk

Huszonnégy, akár azonnal alkalmazható tértágító trükk, amelyekkel négyzetméterekkel tágasabbnak tűnhet a lakásod

m²-es kislakás példája

Egy konkrét kislakás megtervezésének szempontjai, amelyen keresztül végigvezetem a lakberendezési folyamatot

oldalnyi tudás

Közel 70 oldalnyi tudás, információ, mellyel sokkal tudatosabban tervezheted meg lakásod felújítását, átalakítását

Bővebben a tartalomról

1. A helyiségek alapvető funkciói 

Az első fejezet bevezető jellegű, melyben a helyiségek funkcióit tárgyalom. A főbb helyiségek mellett kitérek az opcionális helyiségekre is, melyek akár 1-2 négyzetméteren is megvalósíthatók.

2. A tárolás kérdésköre

Egy kislakás esetében nagyon fontos a tárolás témaköre, hiszen a kis alapterületen nem mindegy, hogy mennyi holmit tárolsz. Hogyan szelektálj? Mik azok, amiknek a tárolása fontos, mégis megfeledkezünk róla?

3. Igények megfogalmazása

Egy felújítás, átalakítás során a legfontosabb, hogy tudd, milyen igényeid vannak az új kialakítással kapcsolatban. Számos szempontot és kérdést adok ahhoz, hogy ezt könnyebben át tudd gondolni.

4. A lakás felmérése

A jó tervezéshez elengedhetetlen, hogy tudd a lakásod adottságait, méreteit. Te tudod pontosan, hogy melyik helyiség mekkora a lakásodban? Ha nem, ideje tisztába kerülnöd vele!

5. Színek, stílus, hangulat + ötletek

A lakberendezés egyik legszebb része! Tippeket adok ahhoz, hogy hol keress inspirációt, milyen részleteket, stíluselemeket figyelj meg, és mi az a titok, ami olyan “széppé” teszi a lakberendező által tervezett lakásokat.

6. Alaprajzi tervezés

Mi is az az alaprajzi tervezés és miért jó neked? Ebben a fejezetben “berendezzük” a lakásod. A bútorok általános méreteinek ismertetése mellett azt is elárulom, hogyan nyerhetsz helyet a lakásodban.

7. Tértágító trükkök

Ebben a fejezetben 24, akár azonnal alkalmazható tértágító, illetve optikai trükköt mutatok be. Használatukkal akár négyzetméterekkel többnek tűnhet majd a lakásod a valóságos méreténél!

8. Beszerzési lista

Hogyan válaszd ki a lakásod főbb elemeit, mivel kezdj, honnan-merre haladj? Ebben a fejezetben választ kapsz rá. Egyedi bútorok szükségessége esetén az asztalossal való egyeztetéshez is adok tippeket.

9. Műszaki jellegű tervek

Bár nem a “legszebb” téma, de kétségtelenül a leghasznosabb! Hol lesznek a kapcsolók, konnektorok, vízkiállások, stb. – ezt már a felújítás legelején tudni kell! Hogyan készülj rá, hogy ne érjenek váratlanul a szakemberek kérdései?

10. Motiváló előtte-utána fotók

A 27 m²-es példa lakás vonatkozó tervezési részletei minden fejezet végén ott vannak, azonban az előtte-utána fotóknak külön fejezetet szenteltem, hogy kellő motivációt nyújtsanak a felújításhoz, átalakításhoz.

Miért épp tőlem tanulj?

A lakberendezés a “szenvedélyem”. 2011 óta foglalkozom vele aktívan. Lakberendező oklevelemet 2015 júniusában szereztem a Junior Art Centerben, jeles minősítéssel, közben pedig egy látványtervező tanfolyamot is elvégeztem. Eddigi munkáim egy részét és ügyfeleim véleményét a Referenciák menüpontban láthatod-olvashatod.

Szívesen tervezek kislakásokat, mert komplex feladatot és kihívást jelentenek. A kis alapterület nem lehet akadálya annak, hogy a lakás teljes értékű legyen, éppen ezért az a cél vezérel, hogy kényelmes, praktikusan használható és esztétikus legyen.

A legkisebb lakás, amit terveztem, 27 négyzetméteres, de bizton állíthatom, hogy többnek tűnik, hiszen számos térnövelő praktikát alkalmaztunk benne. Ráadásul, tökéletesen funkcionál minden helyisége, a tulajdonos igényei szerint, nemrégiben pedig egy magazinban is megjelent! A Kislakás-tervezőben lépésről-lépésre végigvezetlek ennek a lakásnak a tervezési folyamatán.

Mikor NEM neked való a Kislakás-tervező?

 • Ha nem számít, hogy elsőre nem sikerül valami, hiszen korlátlan mennyiségű pénz és idő áll rendelkezésedre
 • Ha lakberendezővel, belsőépítésszel tervezteted meg a lakásod, és nincs szükséged arra, hogy te magad is tevékenyen foglalkozz vele
 • Ha ismered a lakberendezés összes alapvető szabályát, fortélyát, ha pontosan tudod, hogy milyen eszközökkel lehet egy kislakásból minden szempontból praktikus és szép teret létrehozni
 • Ha nem számít, hogy az otthonod kényelmetlen, szűkös, túlzsúfolt, élhetetlen tér, szívesebben tartózkodsz inkább bárhol máshol, mint az otthonodban
 • Ha nem szeretnél változtatni az otthonodon és ezáltal az életminőségeden, lelkiállapotodon

Megéri ez neked?

A kérdés jogos, bennem is felmerülne. Nos, minden túlzás nélkül azt mondhatom, hogy abszolút megéri! Egy 40 négyzetméteres lakás teljes lakberendezési tervezése a weboldalamon megtalálható árakkal (7.000-10.000 Ft/m²) számolva 280.000-400.000 Ft-os költséget jelentene. Ehhez képest az e-book árát úgy állapítottam meg, hogy ennek a töredéke legyen. 

Ha rászánod az időt, hogy elolvasd a füzetetet, és elvégezd a fejezetekhez tartozó feladatokat, akkor garantálom, hogy bőven meg fogja érni az árát, hiszen számos olyan információt fogsz kapni, ami mentén sokkal könnyebb lesz átgondolnod a lakásod újratervezését!

Ha csak egy olyan dolog lesz (de biztos vagyok benne, hogy több lesz), ami a mindennapok során egy kényelmesebben használható, praktikusabb, szebb, tágasabb(nak tűnő) otthon kialakításában segít, akkor te is úgy fogod érezni, hogy megérte.

Épp erre van szükséged? Rendeld meg itt és most!

Kislakás-tervező e-book ára 4.900 Ft

Megrendelés:

Az e-bookot könnyedén megrendelheted az alábbi gombra való kattintással:

A megrendelés részletei:

A megrendelés után egy automatikus e-mailt fogsz kapni a postaládádba, melyben megerősítem a megrendelést és elküldöm a fizetési információkat. Az e-book árát banki átutalással tudod rendezni. Az e-book-ot és a számlát az utalás megérkezése után küldöm el e-mailben, pdf formátumban.

Nyugodtan zárd be ezt az oldalt, ha…

 • Szívesen elköltenél többszázezer vagy akár többmillió forintot úgy, hogy nem gondolod át előre alaposan, hogy milyen lehetőségeid vannak a felújítást, átalakítást illetően
 • Nem fognak zavarni a bosszúságok, amiket a tervezés hiánya okoz majd a mindennapi használat során
 • Úgy gondolod, hogy a tervezőfüzet drága, és csak pénzkidobás a felújítás többszázezer-többmillió forintos összköltségéhez képest
 • Minden jó úgy, ahogy most van, és nem szeretnél változtatni semmin, vagy csak a “csodát” várod

A megrendeléssel kapcsolatos, fontos információk

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. E-book vásárlása esetén a megrendelés elküldésével a vásárló tudomásul veszi, hogy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdés m) pontja alapján a megvásárolt e-book elküldésének időpontjától elveszíti a szerződéstől való elállás jogát (lásd az ÁSZF-et). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással Kosztolányi Tímea egyéni vállalkozóval kötötted. A Szolgáltató a jelen tájékoztató, az ÁSZF, illetve az Adatvédelmi szabályzat ismertetésével maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak. Fizetési feltételek: a megrendelés után 24 órán belül elküldöm az általad megadott e-mail címre a megrendelés adatait, valamint a megadott névre, címre kiállított számlát, 8 naptári napos fizetési határidővel.
0