Szolgáltatások

Megoldáscsomagok

Ha csak iránymutatást szeretnél kapni, vagy csak egy helyiség megtervezésére van szükséged, akkor érdemes a fix áras megoldáscsomagok közül választanod.

Választható csomagok:

» Tanácsadás

A tanácsadás során meghatározzuk a színeket, stílust, hangulatot és általános iránymutatást adok. Budapesten és Pest megyében ingyenes kiszállással, távolabbi helyszín esetén fotók alapján. A javaslatokat e-mailen, illusztrációs képekkel együtt adom át. Ár: 25.000 Ft

» Fürdőszoba-felújítás csomagok
  • Alaprajz csomag: 25.000 Ft
  • 3D látványterv csomag: 50.000 Ft
  • Kiviteli tervek csomag: 75.000 Ft
  • Kivitelezés követése csomag: 100.000 Ft

Részletek itt

» 3D látványterv 1 helyiségre

Egy (max. 20 m²-es) helyiségre vonatkozó látványtervezés, Bp-en és Pest megyében 1 ingyenes kiszállással, távolabbi helyszín esetén fotók és méretek alapján. Ár: 50.000 Ft

Látványtervezés

Nem tudod elképzelni, hogy az új elrendezés, berendezés hogy mutatna otthonodban? A háromdimenziós látványtervek segítenek abban, hogy az elképzelések testet öltsenek.

Árak:

Ha csak egy helyiségre vonatkozóan szeretnél látványterveket kapni, akkor a “3D látványterv” lakberendezési csomagomat ajánlom a “Megoldáscsomagok” közül.

Amennyiben azonban több helyiségről, vagy komplett lakásról van szó, akkor mindig egyedi árajánlatot adok, amelyet az elképzelések, és feladat felmérése alapján alakítok ki.

Általánosságban elmondható, hogy a látványtervezésre kb. 5.000 Ft-os négyzetméterárral lehet számolni, azonban ez az ár az egyedi igények, és a feladat komplexitása függvényében módosulhat.

További infó:

Ha ezt a szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, kérlek, írj a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre! Tekintsd meg eddig elkészült látványterveimet itt!

Lakberendezés

Harmonikus, szép otthonra vágysz, amely praktikusan működik? A lakberendezési folyamat során közösen átgondoljuk az igényeket, és ezek alapján alakítjuk ki a vágyott otthont.

Árak:

A komplett lakberendezésre mindig egyedi árajánlatot adok, amelyet az elképzelések, és a feladat felmérése alapján alakítok ki, mely tartalmaz egy személyes felmérést is.

A teljes lakberendezési folyamatra (vázlattervek, látványtervek, kiviteli tervek) kb. 7.000-10.000 Ft-os négyzetméterárral lehet számolni, azonban ez az ár a feladat komplexitása függvényében módosulhat.

Magasabb árkategóriába tartozhat pl. kis alapterületű lakások, és egyedi (asztalos által készített) bútorokkal berendezett lakások tervezése.

További infó:

Ha ezt a szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, kérlek, írj a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre! Tekintsd meg eddig elkészült munkáimat, illetve a látványterveimet!

Gyakran Ismételt Kérdések

A lakberendezési szolgáltatásokkal kapcsolatban számos kérdés fogalmazódhat meg, melyekre az alábbiakban szeretnék választ adni. Ha esetleg az itt látottakon kívül más kérdésed merülne fel, írj nekem a timea@otthonesdekor.hu címre!

Hogyan válasszak lakberendezőt?

Lakberendezőt kereshetsz az interneten böngészve, illetve ajánlás útján is kaphatsz kontaktot. Mindkét esetben érdemes megnézni az eddigi munkáit, referenciáit, a blogját, hogy milyen a stílusa, mennyire áll közel az elképzeléseidhez. Természetesen lehet, hogy te valami olyasmit álmodtál meg, amilyen még nem szerepel a munkái között, ez szerintem nem “kizáró ok”, ilyen esetben jöhet jól pl. a blog, ami körvonalazza, hogy milyen más munkákat vállalna örömmel. Én magam modern stílusokban tervezek szívesen, úgy érzem, ezekben tudok a legkreatívabb lenni.

Milyen esetben érdemes lakberendezőt fogadnom?

Ha egy harmonikus, rád/rátok szabott otthonban szeretnél élni, amely nemcsak szép, hanem praktikus is. Ahol a konyhában minden a kezedre áll, és van elegendő tárolóhely. Továbbá akkor, ha nem tudod elképzelni, hogyan mutatna egy helyiség új berendezése (ebben segítenek a látványtervek), vagy épp a stílust, színeket illetően vagy bizonytalan. De legfőképp akkor, ha nem szeretnéd elrontani, és utólag gondolkodni azon, hogy lehet, hogy érdemes lett volna egy szakértő segítségét kérni.

Mikor érdemes megkeresnem a lakberendezőt?

Minél korábban, annál jobb! Új építés esetén már a tervezési folyamatba is érdemes bevonni a lakberendezőt, hiszen számos olyan, a családra, egyedi igényekre jellemző praktikus szempontot mondhat, amelyekkel a terveket formálhatja. Mindazonáltal pedig sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb “papíron” tologatni a falakat, mint később lebontani és újraépíteni azokat. Felújítás esetén pedig már a gondolat megszületésekor. A tervezési folyamat ugyanis időigényes dolog, akkor általában nem szokott működni, ha “két hét múlva jönnek a mesterek”. Ennyi idő alatt ugyanis nem lehet átgondolt, minden szempontból kidolgozott terveket átadni.

Mennyi ideig tart a lakberendezési folyamat?

A tervezés időtartama függ a lakás alapterületétől, illetve attól, hogy milyen szintű tervek szükségesek. Ha például át kell tervezni az elektromos kiállások (konnektorok, kapcsolók, világítótestek) helyét, azt a bútorok helyének és méretének pontos ismeretében lehet. A csempézési terv elkészítéséhez szintén szükségesek a végleges elképzelések a fürdőszobát illetően. Jó, ha a tervezésre van megfelelő mennyiségű idő, hiszen időközben is születhetnek újabb, jobb ötletek, vagy megfogalmazódhatnak újabb igények, formálódhat a stílus is, illetve az áruházak kínálatát is érdemes feltérképezni. Az előbbiek ismeretében egy 50-60 m2-es lakás komplex megtervezéséhez legalább 3 hónapot szoktam javasolni. Egy helyiség esetében azonban néhány hét is elegendő lehet.

Hogyan zajlik a lakberendezési folyamat?

A tervezési folyamatot én mindig egy személyes felméréssel kezdem, amikor a szóban forgó lakásban/házban találkozunk. Ekkor elsősorban egy személyes beszélgetésre kerül sor, ahol egyrészt megismerkedünk, másrészt felmérem az igényeket az átalakítással kapcsolatosan. Pl. milyen stílusban gondolkodsz/gondolkodtok, mi a cél az átalakítással, milyen problémákra kell megoldást találni, stb. Általában ekkor szoktam elvégezni a konkrét felmérést is, azaz fotókat készítek, és lemérek mindent, ami a tervezési folyamathoz számomra szükséges. A következő lépés az árajánlatadás, amelyet ha elfogadsz, akkor elkezdjük a közös munkát. Konkrét megoldáscsomag megrendelése esetén ez a lépés kimarad, hiszen már tudod az árat.

Ezután megkezdjük a közös munkát, amely valóban közös munka kell, hogy legyen, hiszen akkor születnek valóban a te (és a családod) igényeire szabott tervek, ha te is gondolkodsz, “agyalsz” rajta, pl. ha a variációk közül kiválasztod az ízlésedhez legközelebb állót, vagy épp a számodra legpraktikusabb elrendezést. Ha egyik sem igazán megfelelő, akkor pedig elmondod, hogy miért nem az, és közösen megtaláljuk a legjobb megoldást.

Általában a stílus, színek, hangulat meghatározásával szoktunk kezdeni, mely egyfajta irányvonalat ad a tervezés során. Ezután következik az alaprajzi elrendezés kitalálása, mely elég “száraz” lehet elsőre, de mindennek az alapja, és nekem az egyik kedvenc részem! Ha megtaláltuk mindennek a helyét, akkor jöhetnek a színek, stílusbeli finomságok. Az eddig felsoroltakat általában “rajzos” látványterveken egyeztetjük. Ha mindent véglegesítünk, akkor jöhetnek a színes, fotorealisztikus látványtervek. (Idő híján sokszor ez a lépés kimarad, de a rajzos látványtervek is tökéletesek a tér érzékelésére.) Végül pedig az úgynevezett kiviteli terveket készítem el, mint például a csempézési, villanyszerelési, gipszkartonozási tervet, bútorterveket, stb.

A tervezés része a tervek átadásával véget ér, de gyakran szükség van az utánkövetésre is, melynek során pl. a konkrétan beszerzendő anyagokat beszéljük át, a szakemberekkel egyeztetek, vagy épp a terveken módosítok az időközben fellépő váratlan “fordulatok” miatt. A munka számomra “legszebb” része, amikor a kész végeredmény fotózására kerül sor, akár egy magazin-megjelenés keretein belül.

Mennyibe kerül egy lakberendező?

A lakberendezés komplex, összetett feladat, így az árat a munka nagysága, bonyolultsága, valamint az alapterület mérete határozza meg. Természetesen, az is lényeges, hogy mi a cél a tervezéssel: ha valaki csak azt szeretné látni, hogy a terek átszabásával mi hozható ki egy lakásból, az jóval olcsóbb, mintha egy komplex lakberendezési tervezésről van szó, mely részletes látványterveket és kiviteli terveket is tartalmaz. Bár jómagam a feladat felmérése után mindig egyedi árajánlatot adok, az általános árak megtalálhatóak a Szolgáltatások menüpontban, így a nagyjábóli árakról itt lehet tájákozódni. A “Megoldáscsomagokat” pedig azért hoztam létre, hogy ha a fix árakat, illetve csomagokat kedveled, akkor is találj megoldást.

Mit kapok a pénzemért?

Árajánlatot mindig az igények ismeretében adok, és ez részletesen tartalmazza azt is, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe. Azaz például: javaslatokat az alaprajzi elrendezésre több verzióban, látványterveket több verzióban, bútorterveket, csempézési tervet, stb. (Javaslatokat szinte mindig többet adok, mint amennyi az árajánlatban szerepel, hiszen szeretem rávezetni az ügyfelet a jó megoldásra, és ehhez azt is bemutatom, hogy hogyan jutottam el odáig.) Ha az ajánlatot elfogadod, akkor megkezdjük a tervezési folyamatot. Érdemes tudni, hogy nálam az árajánlat adásáig ingyenes a folyamat – ez egy személyes beszélgetést és felmérést, illetve árajánlatadást tartalmaz. Amennyiben konkrét megoldáscsomagot választottál, akkor az ott leírt fix összegért a szintén ott feltüntetett szolgáltatásokat kapod.