Szolgáltatások

Megoldáscsomagok

Csak bizonyos kérdésekre szeretnél választ kapni, például, hogy hogyan lesz legpraktikusabb a fürdőszoba elrendezése, milyen színeket, stílust ajánlok? Válaszd a megoldáscsomagokat!

Választható csomagok:

» Fürdőszoba-felújítás látványtervezéssel

Ne hagyd ki a tervezési fázist, hiszen számos bosszúságtól megkímélheted magad vele!

» Hangulati montázs

Csak a stílust, színeket, hangulatot illetően szeretnél tanácsot kapni? Akkor ezt ajánlom!

» 3D látványterv

Csak egy helyiséget újítanál fel, és szeretnéd látni előre, hogyan mutatna a felújítás után?

» Ajándékutalvány

Barátnődnek, anyukádnak, rokonodnak bármilyen jeles alkalomra remek ajándék lehet!

További infó:

Az egyes csomagok elnevezésére kattintva tájékozódhatsz a csomagok tartalmáról, illetve árairól. Amennyiben további kérdésed merülne fel, írj a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre!

Látványtervezés

Nem tudod elképzelni, hogy az új elrendezés, berendezés hogy mutatna otthonodban? A háromdimenziós látványtervek segítenek abban, hogy az elképzelések testet öltsenek.

Árak:

Ha csak egy helyiségre vonatkozóan szeretnél látványterveket kapni, akkor a “3D látványterv” lakberendezési csomagomat ajánlom a “Megoldáscsomagok” közül.

Amennyiben azonban több helyiségről, vagy komplett lakásról van szó, akkor mindig egyedi árajánlatot adok, amelyet az elképzelések, és feladat felmérése alapján alakítok ki.

Általánosságban elmondható, hogy a látványtervezésre kb. 5.000 Ft-os négyzetméterárral lehet számolni, azonban ez az ár az egyedi igények, és a feladat komplexitása függvényében módosulhat.

További infó:

Ha ezt a szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, kérlek, írj a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre! Tekintsd meg eddig elkészült látványterveimet itt!

Lakberendezés

Harmonikus, szép otthonra vágysz, amely praktikusan működik? A lakberendezési folyamat során közösen átgondoljuk az igényeket, és ezek alapján alakítjuk ki a vágyott otthont.

Árak:

A komplett lakberendezésre mindig egyedi árajánlatot adok, amelyet az elképzelések, és a feladat felmérése alapján alakítok ki, mely tartalmaz egy személyes felmérést is.

A teljes lakberendezési folyamatra (vázlattervek, látványtervek, kiviteli tervek) kb. 7.000-10.000 Ft-os négyzetméterárral lehet számolni, azonban ez az ár a feladat komplexitása függvényében módosulhat.

Magasabb árkategóriába tartozhat pl. kis alapterületű lakások, bonyolult geometriájú, tetőtéri vagy alacsony belmagasságú helyiségek tervezése.

További infó:

Ha ezt a szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, kérlek, írj a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre! Tekintsd meg eddig elkészült munkáimat, illetve a látványos előtte-utána fotókat!

Gyakran Ismételt Kérdések

A lakberendezési szolgáltatásokkal kapcsolatban számos kérdés fogalmazódhat meg, melyekre az alábbiakban szeretnék választ adni. Ha esetleg az itt látottakon kívül más kérdésed merülne fel, írj nekem a timea@otthonesdekor.hu címre!

Hogyan válasszak lakberendezőt?

Lakberendezőt kereshetsz az interneten böngészve, illetve ajánlás útján is kaphatsz kontaktot. Mindkét esetben érdemes megnézni az eddigi munkáit, referenciáit, a blogját, hogy milyen a stílusa, mennyire áll közel az elképzeléseidhez. Természetesen lehet, hogy te valami olyasmit álmodtál meg, amilyen még nem szerepel a munkái között, ez szerintem nem “kizáró ok”, ilyen esetben jöhet jól pl. a blog, ami körvonalazza, hogy milyen más munkákat vállalna szívesen. Én magam modern stílusokban tervezek szívesen, úgy érzem, ezekben tudok a legkreatívabb lenni.

Milyen esetben érdemes lakberendezőt fogadnom?

Ha egy harmonikus, rád/rátok szabott otthonban szeretnél élni, amely nemcsak szép, hanem praktikus is. Ahol a konyhában minden a kezedre áll, és van elegendő tárolóhely. Továbbá akkor, ha nem tudod elképzelni, hogyan mutatna egy helyiség új berendezése (ebben segítenek a látványtervek), vagy épp a stílust, színeket illetően vagy bizonytalan. De legfőképp akkor, ha nem szeretnéd elrontani, és utólag gondolkodni azon, hogy lehet, hogy érdemes lett volna egy szakértő segítségét kérni.

Mikor érdemes megkeresnem a lakberendezőt?

Minél korábban, annál jobb! Új építés esetén már a tervezési folyamatba is érdemes bevonni a lakberendezőt, hiszen számos olyan, a családra, egyedi igényekre jellemző praktikus szempontot mondhat, amelyekkel a terveket formálhatja. Mindazonáltal pedig sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb “papíron” tologatni a falakat, mint később lebontani és újraépíteni azokat. Felújítás esetén pedig már a gondolat megszületésekor. A tervezési folyamat ugyanis időigényes dolog, akkor általában nem szokott működni, ha “két hét múlva jönnek a mesterek”. Ennyi idő alatt ugyanis nem lehet átgondolt, minden szempontból kidolgozott terveket átadni.

Mennyi ideig tart a lakberendezési folyamat?

A tervezés időtartama függ a lakás alapterületétől, illetve attól, hogy milyen szintű tervek szükségesek. Ha például át kell tervezni az elektromos kiállások (konnektorok, kapcsolók, világítótestek) helyét, azt a bútorok helyének és méretének pontos ismeretében lehet. A csempézési terv elkészítéséhez szintén szükségesek a végleges elképzelések a fürdőszobát illetően. Jó, ha a tervezésre van megfelelő mennyiségű idő, hiszen időközben is születhetnek újabb, jobb ötletek, vagy megfogalmazódhatnak újabb igények, formálódhat a stílus is, illetve az áruházak kínálatát is érdemes feltérképezni. Az előbbiek ismeretében egy 50-60 m2-es lakás komplex megtervezéséhez legalább 3 hónapot szoktam javasolni. Egy helyiség esetében azonban néhány hét is elegendő lehet.

Hogyan zajlik a lakberendezési folyamat?

A tervezési folyamatot én mindig egy személyes felméréssel kezdem, amikor a szóban forgó lakásban/házban találkozunk. Ekkor elsősorban egy személyes beszélgetésre kerül sor, ahol egyrészt megismerkedünk, másrészt felmérem az igényeket az átalakítással kapcsolatosan. Pl. milyen stílusban gondolkodsz/gondolkodtok, mi a cél az átalakítással, milyen problémákra kell megoldást találni, stb. Általában ekkor szoktam elvégezni a konkrét felmérést is, azaz fotókat készítek, és lemérek mindent, ami a tervezési folyamathoz számomra szükséges. A következő lépés az árajánlatadás, amelyet ha elfogadsz, akkor elkezdjük a közös munkát. Konkrét megoldáscsomag megrendelése esetén ez a lépés kimarad, hiszen már tudod az árat.

Ezután megkezdjük a közös munkát, amely valóban közös munka kell, hogy legyen, hiszen akkor születnek valóban a te (és a családod) igényeire szabott tervek, ha te is gondolkodsz, “agyalsz” rajta, pl. ha a variációk közül kiválasztod az ízlésedhez legközelebb állót, vagy épp a számodra legpraktikusabb elrendezést. Ha egyik sem igazán megfelelő, akkor pedig elmondod, hogy miért nem az, és közösen megtaláljuk a legjobb megoldást.

Általában a stílus, színek, hangulat meghatározásával szoktunk kezdeni, mely egyfajta irányvonalat ad a tervezés során. Ezután következik az alaprajzi elrendezés kitalálása, mely elég “száraz” lehet elsőre, de mindennek az alapja, és nekem az egyik kedvenc részem! Ha megtaláltuk mindennek a helyét, akkor jöhetnek a színek, stílusbeli finomságok. Az eddig felsoroltakat általában “rajzos” látványterveken egyeztetjük. Ha mindent véglegesítünk, akkor jöhetnek a színes, fotorealisztikus látványtervek. (Idő híján sokszor ez a lépés kimarad, de a rajzos látványtervek is tökéletesek a tér érzékelésére.) Végül pedig az úgynevezett kiviteli terveket készítem el, mint például a csempézési, villanyszerelési, gipszkartonozási tervet, bútorterveket, stb.

A tervezés része a tervek átadásával véget ér, de gyakran szükség van az utánkövetésre is, melynek során pl. a konkrétan beszerzendő anyagokat beszéljük át, a szakemberekkel egyeztetek, vagy épp a terveken módosítok az időközben fellépő váratlan “fordulatok” miatt. A munka “legszebb” része, amikor a kész végeredményt lefotózhatom, te pedig elégedetten nyugtázhatod a végeredményt!

Mennyibe kerül egy lakberendező?

A lakberendezés komplex, összetett feladat, így az árat a munka nagysága, bonyolultsága, valamint az alapterület mérete határozza meg. Természetesen, az is lényeges, hogy mi a cél a tervezéssel: ha valaki csak azt szeretné látni, hogy a terek átszabásával mi hozható ki egy lakásból, az jóval olcsóbb, mintha egy komplex lakberendezési tervezésről van szó, mely részletes látványterveket és kiviteli terveket is tartalmaz. Bár jómagam a feladat felmérése után mindig egyedi árajánlatot adok, az általános árak megtalálhatóak a Szolgáltatások menüpontban, így a nagyjábóli árakról itt lehet tájákozódni. A “Megoldáscsomagokat” pedig azért hoztam létre, hogy ha a fix árakat, illetve csomagokat kedveled, akkor is találj megoldást.

Mit kapok a pénzemért?

Árajánlatot mindig az igények ismeretében adok, és ez részletesen tartalmazza azt is, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe. Azaz például: javaslatokat az alaprajzi elrendezésre több verzióban, látványterveket több verzióban, bútorterveket, csempézési tervet, stb. (Javaslatokat szinte mindig többet adok, mint amennyi az árajánlatban szerepel, hiszen szeretem rávezetni az ügyfelet a jó megoldásra, és ehhez azt is bemutatom, hogy hogyan jutottam el odáig.) Ha az ajánlatot elfogadod, akkor megkezdjük a tervezési folyamatot. Érdemes tudni, hogy nálam az árajánlat adásáig ingyenes a folyamat – ez egy személyes beszélgetést és felmérést, illetve árajánlatadást tartalmaz. Amennyiben konkrét megoldáscsomagot választottál, akkor az ott leírt fix összegért a szintén ott feltüntetett szolgáltatásokat kapod.

Igaz, hogy a lakberendező saját magának tervez?

A lakberendező két esetben tervezhet saját magának: ha a saját lakását tervezi (bár a családtagok igénye még ekkor is befolyásoló tényező lehet), vagy ha 100%-ban szabad kezet kap a munka során. Utóbbival én még nem találkoztam, így bizton állíthatom, hogy a lakberendező a lakberendezési folyamat során nem magának tervez, hanem neked (és a családodnak). A lakberendezést én “alkalmazott művészetnek” tekintem, azaz a te igényeidre szabva olyan otthon születik, amelyik neked tetszik, és ahol te jól érzed magad. Ha nem szereted a piros színt, nem lesz a lakásodban, ha viszont ragaszkodsz hozzá, akkor lesz – függetlenül attól, hogy én pl. nem kedvelem. Ezzel együtt, természetesen olyan dologra nem foglak “rábeszélni”, ami távol áll tőled, viszont mutathatok olyan irányokat, trendeket, stílusokat, amiket eddig esetleg nem ismertél, mégis a kedvedre való.